Verein | Kindertagestätte | Schule | Infoseite | Links


Kokouspöytäkirjat
Sitzungsberichte

Saksankielisen kasvatuksen tuki -
Verein für deutschsprachige Erziehung r.y.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11.1.2001

Läsnä:

Teija Eskola
Marja Huttunen
Merja Jutila
Anne Kotipuro
Juha Lintula
Jari Matinniemi


Paikka: Kahvila Valo, Tampere

Aika: 9.1.2001 klo 18.00


YHDISTYKSEN KOKOUS

1. Juha Lintula avasi kokouksen

2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Eskariryhmän suhteen meidän ei tarvitse tällä hetkellä tehdä mitään. Ryhmän koolle ei ole mitään rajaa silloin, kun jatko kouluun on automaattista eli tässä tapauksessa saksankieliselle luokalle. Tällä hetkellä on tiedossa n. 7-8 lasta ensi syksyn eskariryhmään.

4. Perhepäivähoitajien alueiltoihin lupasivat mennä puhumaan Juha Lintulan lisäksi Teija Eskola ja Marja Huttunen. Teija lupasi tehdä A4-monisteen saksankielisen tarhan ja koulun toiminnasta, jotka sitten jaetaan alueilloissa perhepäivähoitajille.

5. Elina Kiiskinen ottaa iltapäiväkerhosta yhteyttä Petri Peltoseen ja tekee sen jälkeen kyselyn 1-2 luokkien vanhemmille.

6. Johanna Litmanen oli saanut Nokia-ihmisen nimen (Tiina Söder), johon Juha Lintula lupasi olla yhteydessä.

7. Esitettä tilataan n. 1000 kpl ja se on valmis ensi viikon alussa?!

8. Ystävänpäiväarpajaisvoittoja on tullut lisää, mutta jokaisen toivotaan hankkivan niitä vielä. Sovittiin, että arpoja myytäisiin viikolla 6, koska arvonta on viikolla 7. Tällä hetkellä arpoja olisi myynnissä n. 400 - 500 kpl. Ilmoittakaa kukin Helenalle, paljonko otatte arpoja myyntiin.

9. Rusettiluistelun järjestelyihin palataan seuraavassa kokouksessa.

10. Kevään kokouspäivät: keskiviikko 31.1.2001, torstai 22.2.2001, maanantai 19.3.2001, tiistai 24.4.2001, keskiviikkko 16.5.2001. Kokouspaikat sovitaan myöhemmin.

11. Seuraava kokous keskiviikkona 31.1.2001 pidetään Fennian tiloissa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

18.12.2000

Läsnä:

Juha Lintula
Helena Kortelainen
Nina Viitanen
Johanna Litmanen
Anja Pursiainen
Alexandra Paavola


Paikka: Kahvila Valo, Tampere

Aika: 13.12.2000 klo 18.00


YHDISTYKSEN KOKOUS

1. Juha Lintula avasi kokouksen

2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Alexandra Paavola on kirjoittanut jutun kielikylvystä ja kielenoppimisesta. Juttu on tarkoitus julkaista Aamulehden alakerta-palstalla. Helena toimittaa jutun Anne Kotipurolle Aamulehteen toimitettavaksi.

4. Yhdistyksen edustaja käy kevätpuolella puhumassa perhepäivähoitajien alueilloissa. Perhepäivähoidossa oleville lapsille toimitetaan perhepäivähoitajien kautta tiedote alkuvuodesta. Muuta tiedottamista suunnitellaan, kun esite saadaan painosta. Esitettä pitäisi levittää ainakin perhepäivähoidon ohjaajille, Mannerheimin liiton avoimiin päiväkoteihin, seurakuntien kerhoihin ja neuvoloihin.

5. Koululaisten ip-kerho: Elina Kiiskisen sähköpostin mukaan: "Ensi syksyn ekaluokkalaisten vanhemmille laitoin jokin aika sitten kyselyn, lähes kaikki ovat vastanneet ja kiinnostuneita on ainakin tällä hetkellä riittävästi, joten luulisin touhun myös toteutuvan. Tämän vuoden eka- ja tokaluokkalaisten vanhemmille aion alkuvuodesta tehdä samanlaisen kyselyn, mutta mun pitää ensin puhua asiasta Tammelan rehtorin kanssa, sillä "läksyryhmälle" tarvittaisiin tilat koululta. Pistän hänelle jo ennen joulua sähköpostia (kunhan tässä kiireet vähän hellittää) ja pyrinsopimaan esim. tapaamisen tammikuussa."

6. Helena ja Juha kävivät tapaamassa Kaija Sannistoa 12.12. 00. Tarharyhmä on nyt täynnä. Tärkein ongelma ensi vuoden suhteen on se, että koulutoimen puolelta on tehty esitys, jonka mukaan eskariryhmän minimikoko on 13 lasta. Kaikissa tarhoissa ei siis enää järjestettäisi esikoulua.Tämä esitys on lähtenyt siitä, että koulutoimen puolelta pidetään tärkeänä, että vertaisryhmä on riittävän suuri. Saksankieliseen eskariryhmään olisi näillä näkymin ensi syksynä tulossa 5 lasta. Sanniston kanssa käytiin läpi esikoulutoiminnan mahdollisista järjestelyistä.

7. Juha ja Helena käyvät tapaamassa Tammelan koulun rehtoria Petri Peltosta eskariasian tiimoilta. Yhdistyksen puolesta lähetetään kirje Koulutoimeen, jossa pyydetään kiinnittämään huomiota "erityisryhmien" tarpeisiin.
8. Leirikouluprojektissa keksien myynti jatkuu. Johanna lupasi auttaa tarhassa keksien myynnin edistämiseksi. Keksejä myydään myös koululla joulujuhlien aikana, jos lupa saadaan. Nina hoitaa. Myymättä on edelleen n. 150 rasiaa.

9. Leirikouluprojektiin näyttäisi olevan tulossa iso muutos, koska Essen (Tampereen ystävyyskaupunki) on tarjoutunut kutsumaan leirikoululaiset vieraakseen EU-rahoituksen turvin. Essen maksaisi tämän tiedon mukaan matkan kustannukset. Asian selvittely (vastavierailut jne) jatkuu. Chemitziin on ilmoitettu retken siirtymisestä vuoden 2002 kevääseen.

10. Ystävänpäiväarpajaisvoittoja on ilmoitettu tähän mennessä seuraavasti: 2x Eden-kylpyläpaketti perheelle a250mk, 1x Ravintola Knossos tuotepaketti 150mk,, Heljä Sundström-Liukkosen maljakko (n.200 mk), villapipo (34 mk). Muitakin voittoja on mietintämyssyssä. Arpoja ovat lupautuneet myymään ainakin Tuija Salomaa (40 kpl), Teija Eskola (20 kpl) ja Jaana Virtanen (20 kpl).

11. Tarharyhmän lapset kävivät esiintymässä TietoEnatorin vieraille, ja ansaitsivat esiintymispalkkion 300 mk. Palkkio ohjattiin yhdistyksen tilille.

12. Rusettiluistelun järjestelyihin palataan tammikuun kokouksessa.

13. Juliste on luonnosvaiheessa. Luonnos ripustetaan tarhan seinälle. Kommentit tervetulleita.

14. Tarharyhmästä olisi saatava taas juttu esim. Tamperelaiseen. Ehdotuksia aiheiksi? Fasching-juhlat?

15. Seuraava kokous on 9.1.2001. klo 18.00 Laternassa. Varaisiko Merja tilan? Seuraavassa kokouksessa sovitaan kevään muut kokousajat. Kokousajat sovitaan eri viikonpäiville, jotta mahdollisimman moni voisi olla mukana ainakin osassa kokouksista.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22.11.2000

Läsnä:

Teija Eskola
Elina Kiiskinen
Helena Kortelainen
Anne Kotipuro
Anne Lintula
Heli Roininen
Jari Matinniemi
Juha Niskanen
Jaana Virtanen

Paikka: Ravintola Laterna, Tampere

Aika: 15.11.2000 klo 18.00


YHDISTYKSEN KOKOUS

1. Helena Kortelainen avasi kokouksen

2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Lapsi Päivähoidossa lehden viime numerossa oli saksankielisestä tarhasta ja koulusta kertova mukavantuntuinen juttu. Helena on keskustellut Alexandra Paavolan kanssa Alexandran gradun perusteella kirjoitettavasta "Aamulehden alakerta- jutusta". Alexandra on jatkamassa työtään Tammelassa, joten artikkeliin palataan joulu/tammikuulla. Anne Kotipuro voi avustaa tarvittaessa kirjoittamisessa.

4. Juha Lintula oli selvittänyt, että perhepäivähoito-ohjaajilla on alueiltoja. Yhdistyksen edustaja käy kevätpuolella puhumassa alueilloissa. Ohjelma ei ole vielä selvillä.

5. Helena on soittanut Fun languagesiin. Saksan kielen kerho ei alkanut sielläkään syksyllä lasten vähyyden vuoksi. Kiinnostuneita oli noin 4. Ryhmä alkaa, jos lapsia on 6. Mikäli kiinnostuneita on, ilmoittautua voi milloin vain. Ryhmä voidaan aloittaa myös kesken vuoden. Kevätlukukausi maksaa 800 mk.

6. Muuta tiedottamista suunnitellaan, kun esite saadaan painosta. Esitettä pitäisi levittää ainakin perhepäivähoidon ohjaajille, Mannerheimin liiton avoimiin päiväkoteihin, seurakuntien kerhoihin ja neuvoloihin.

7. Juha Lintula ja Helena Kortelainen käyvät marraskuun aikana tapaamassa Kaija Sannistoa. Käydään läpi päiväkodin lapsitilanne, mahdolliset kyselyt ja yhdistyksen suunnitelmat tiedottamisen osalta.

8. Leirikouluprojektissa keskitytään rahoituksen hankkimiseen. Myynnissä on nyt keksejä 30 mk/rasia. Helena lupasi toimittaa 20 rasiaa keksejä myytäväksi myös päiväkotiin. Helena ottaa selvää verotoimistosta, voiko Saksankielisen kasvatuksen tuki ry saada ennakkoperintärekisteriotteen. Anne Kotipuro selvittää, milloin on seuraava Nokian hälytysäänien kuuntelutilaisuus.

9. Kokouksessa päätettiin tilata 1000 kpl esitteitä Oriveden kirjapainosta. Anne Kotipuro hoitaa asiaa edelleen. Julisteeseen tarvitaan kuva lyhtykulkueesta ja tekstejä. Anne Kotipuro laittaa esitteen tekstiosan Anne Lintulalle muotoiltavaksi julistetta varten.

10. Laternenfest on 16. marraskuuta klo 18.00. Paikkana Pikku-kakkosen puisto. Tilaisuuden jälkeen mehut + keksit tarhan pihassa. Laternenfest koskee lähinnä tarhan lapsia ja 1-2 luokkalaisia.

11. Joulumyyjäisten ilmoittautuminen oli 15.11, ja tällä kertaa jäi ilmoittautuminen tekemättä. Merja Jutila soittaa Aamulehteen ja kysyy, onko paikkoja jäänyt.

12. Mikäli joulumyyjäisiin ei saada enää myyntipaikkaa, järjestetään jouluarpajaiset. Arpajaisia (tai myyjäisiä) kokoonnutaan suunnittelemaan Jussinkylän päiväkodille torstaina 23.11 klo 16.30. Anne Kotipuro ottaa selville arpajaisten laillisen puolen.

13. Rusettiluistelun järjestelyihin palataan seuraavissa kokouksissa.

14. Oktoberfest onnistui hyvin ja tuotti yhdistykselle 855.30 mk. Järjestelyjä, paikkaa ja ohjelmaa pidettiin erittäin onnistuneena. Päätettiin pitää ensi vuonnakin Oktoberfest Talviuimareiden majalla.

15. Jäsenmaksun oli maksanut 30.10 mennessä 26 perhettä (22.11. jo 28 perhettä). Melkoinen määrä jäsenmaksuja on siis vielä maksamatta.

16. Elina Kiiskinen on selvittänyt Saukkolan Timo Leppäsen ja Ahjolan kieltenopetuksesta vastaavan Eeva Viskarin kanssa mahdollisuutta järjestää ekaluokkalaisille ensi syksynä saksankielistä iltapäivätoimintaa. Ahojola voi lähteä mukaan, jos 8 lasta ilmoittautuu. Dorothee Walter voisi ohjata ip-toimintaa syksyllä. Opetuksen hinta on 10 mk/tunti/lapsi. Elina laittaa eskareiden vanhemmille kyselyn, jossa kartoitetaan kiinnostusta.

17. Seuraava kokous on keskiviikkona 13.12. klo 18.00 Laternassa. Varaisiko Merja tilan? Seuraavassa kokouksessa sovitaan kevään kokousajat. Kokousajat sovitaan eri viikonpäiville, jotta mahdollisimman moni voisi olla mukana ainakin osassa kokouksista.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.9.2000

Läsnä:

Teija Eskola
Marja Jääskeläinen
Elina Kiiskinen
Helena Kortelainen
Anne Kotipuro
Anne Lintula
Johanna Litmanen
Jari Matinniemi
Juha Niskanen
Jaana Virtanen
Merja Jutila


Paikka: Ravintola Laterna, Tampere

Aika: 13.9.2000 klo 18.00


YHDISTYKSEN KOKOUS

1. Helena Kortelainen avasi kokouksen

2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Helena oli soittanut Ahjolaan ja kuullut ikävä kyllä, että kerhoa ei perustettu, koska ilmoittautuneita lapsia oli vain 6. Päätettiin yrittää saada keväälle uusi kerho.

4. Juha Lintula oli selvittänyt, että perhepäivähoito-ohjaajilla on alueiltoja. Nyt pitäisi ottaa yhteyttä näihin henkilöihin, jotta saataisiin perhepäivähoidossa olevien lasten vanhemmille tieto saksankielisestä eskarista/koulusta. Ehkä joku menisi puhumaan tällaiseen iltaan??!!!

5. Tampere-talossa on sunnuntaina 5.11. Hulinahyrrä lastentapahtuma, selvitetään voidaanko täällä jakaa esitteitä saksankielisestä vaihtoehdosta.

6. Päätettiin laittaa esitteemme eteenpäin, Oriveden kirjapaino tekee painostyöt. Tilillämme ikävä kyllä ei ole tällä hetkellä niin paljon rahaa, mutta ehkä ihmiset maksaisivat pikaisesti jäsenmaksuja.

7. Laternenfest on 9. marraskuuta klo 18.00. Paikkana Pikku-kakkosen puisto. Tilaisuuden jälkeen mehut + keksit tarhan pihassa. Laternenfest koskee lähinnä tarhan lapsia ja 1-2 luokkalaisia. Tarhassa on lyhtytalkoot myöhemmin sovittavana ajankohtana.

8. Oktoberfest perjantaina 13.10. klo 19.00 Talviuimareiden saunalla. Tarjolla perunasalaattia, bratwurstia, patonkia ja jälkiruokaa, hinta 50,-/hlö. Juomapuoli järjestetään kuten aikaisemminkin, eli myydään olutta, siideriä ja viiniä omakustannushinnalla. Torstaina 12.10 klo 17.00 "innokkaimmat" menevät Lintulalle valmistelemaan ruokia. Anne Kotipuro tekee viikonlopun aikana kutsun, joka jaetaan kaikkien lasten vanhemmille vastauspyynnöllä.

9. Sovittiin seuraavat syksyn kokouspäivät:
keskiviikko 11.10. klo 18.00
keskiviikko 15.11. klo 18.00
keskiviikko 13.12. klo 18.00

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15.5.2000

Läsnä:
Teija Eskola
Marja Jääskeläinen
Helena Kortelainen
Anne Kotipuro
Juha Lintula
Katja Solla
Nina Viitanen
Merja Jutila

Paikka: Ravintola Laterna, Tampere

Aika: 4.5.2000 klo 18.30


YHDISTYKSEN KOKOUS


1. Katja Solla avasi kokouksen.

2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Valittiin yhdistyksen toimihenkilöt vuodelle 2000.

puheenjohtaja: Juha Lintula
varapuheenjohtaja: Helena Kortelainen
sihteeri: Merja Jutila
taloudenhoitaja: Jaana Virtanen
tiedottaja: Anne Kotipuro
netti-kordinaattori: Johanna Litmanen

4. Keskusteltiin leirikoulusta ja tulevasta koulun tiedotustilaisuudesta sekä miten tullaan jatkamaan yhdistyksen toimintaa, kun Katja muuttaa Helsinkiin.

5. Seuraava kokous on keskiviikkona 7.6.2000 klo 18.30 Ravintola Laternassa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vuosikokous ke 19.4.2000
Tammelan koulu, Tampere

Läsnä:
Katja Solla
Johanna Litmanen
Helena Kortelainen
Jari Matinniemi
Jaana Niskanen
Tarja Kinnunen
Jaana Virtanen
Anne Kotipuro
Nina Viitanen
Outi-Mari Menke
Anne Lintula
Tuija Eskola
Juha Lintula
Merja Jutila


Käsiteltiin seuraavat asiat:

1. Hallituksen puheenjohtaja Katja Solla avasi kokouksen.

2. Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Katja Solla, sihteeriksi Merja Jutila ja pöytäkirjantarkastajaksi Johanna Litmanen. Päätettiin valita ääntenlaskijat vasta, kun heitä tarvitaan.

3. Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi (ilmoitus Tamperelaisessa 12.4.2000).

4. Hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi sääntöjen pykälässä 9 määräämät vuosikokousasiat poislukien kohta 10, koska ei ollut muita kokouskutsussa mainittuja asioita.

5. Tutustuttiin taloudenhoitaja Esa Pellisen laatimaan yhteenvetoon yhdistyksen tilitapahtumista. Puheenjohtaja Katja Solla luki yhdistyksen vuosikertomuksen.

6. Todettiin tilinpäätöksen olevan asianmukainen ja myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus.

7. Hyväksyttiin Katja Sollan laatima toimintasuunnitelma vuodelle 2000/2001. Päätettiin pitää jäsenmaksu entisellään 50 mk / perhe.

8. Valittiin yksimielisesti hallituksen puheenjohtajaksi Juha Lintula.
Muiksi jäseniksi valittiin yksimielisesti
Teija Eskola
Merja Jutila
Helena Kortelainen
Anne Kotipuro
Johanna Litmanen
Jari Matinniemi
Nina Viitanen
Jaana Virtanen


9. Valittiin tilintarkastajiksi Jukka Mattila ja Juha Niskanen sekä varatilintarkastajaksi Katja Solla.

10. Puheenjohtaja päätti kokouksen.Vakuudeksi

Tampereella 19.4.2000


Katja Solla Merja Jutila
Puheenjohtaja sihteeri


Johanna Litmanen
Pöytäkirjantarkastaja


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6.3.2000

Läsnä:
Marja Jääskeläinen
Elina Kiiskinen
Anne Lintula
Johanna Litmanen
Jenni Schorpp
Marja-Sinikka Tuhkanen-Mattila
Jaana Virtanen
Merja Jutila

Paikka: Ravintola Laterna, Tampere

Aika: 16.2.2000 klo 18.30 - 20.00


YHDISTYKSEN KOKOUS

1. Kokouksessa puhuttiin pääasiassa 24.2. olleesta rusettiluistelun järjestelyistä. KIITOS niille henkilöille, jotka olivat koululla aktiivisesti mukana toteuttamassa iltaa.

2. Päiväkodin laajennus:
Katja sopinut 3.4. käynnin päivähoitopäällikkö Seija Petterssonin luona, mukaan toivotaan muutamaa vanhempaa.
3. Tehdään yhteinen A4-mainosmoniste ranskalaisen päiväkodin kanssa päiväkotiryhmistä, joka jaetaan päiväkotien ilmoitustauluille.

4. Maaliskuun aikana koululla tilaisuus syksyn 2000 luokkajärjestelyistä.

5. Uudet T-paidat ja colleget ehkä ajankohtaisia. On kyselty tarjouksia, tarkemmin seuravassa kokouksessa.

6. Vuosikokous 19.4.2000 koululla ???. Sovittava ensi kokouksessa.

7. Seuraava kokous keskiviikkona 15.3. klo 18.30 Ravintola Laterna, Sillanpää kabinetti. Kaikki TERVETULOA!!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.2.2000

Läsnä:
Anja, Jaana K., Jaana V., Johanna,
Juha L., Juha N., Katja, Kirsi,
Nina, Marja-Sinikka, Merja

Paikka: Ravintola Laterna, Tampere

Aika: 26.1.2000 klo 18.30 - 20.00

YHDISTYKSEN KOKOUS

1. Katja Solla avasi kokouksen.

2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Päiväkodin laajennus:
- syksyllä pulaa puolipäivälapsista
- Katja, Johanna? Ja Juha L.? sopivat tapaamisen päivähoitopäällikkö Seija Petterssonin kanssa
- Marja-Sinikka selvittää, mitä tiloja on tulossa Tammelan koulun viereiselle tontille
- esiopetus / koulun tiloissa? - jäi avoimeksi

4. Ensi syksyn ekaluokkalaisia on ilmoittautunut 10 ja muutama epävarma. Yhdysluokkista ja muista koulun asioista tulee myöhemmin infoa.

5. Ahjolan kerho jatkaa toukokuun lopulle asti. Ahjolan kerhokausi päättyy jo 13.4. Joten yhdistys ja vanhemmat maksavat kevään kerhomaksut Hanna-Marille.

6. Leirikoulu hanke etenee - Saksaan ovat kirjeet lähdössä näinä päivinä.

7. Tarhalaiset viettävät Fasching-juhlaa tarhassa perjantaina 25. helmikuuta.

8. Rusettiluistelut (jos ilma suo) koulun pihassa torstaina 24. helmikuuta klo 18.00 - 20.00. Tarkoituksena viettää yhteistä iltaa koululaisten ja tarhalaisten kesken. Järjestelyt vielä kesken.

9. SIIS seuraava kokous keskiviikkona 16.2.2000 klo 18.30 Laternassa, Sillanpää kabinetissa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5.11.1999

Läsnä:
Marja Jääskeläinen
Elina Kiiskinen
Johanna Litmanen
Nina Viitanen
Jaana Virtanen

Paikka: Ravintola Laterna, Tampere

Aika: 28.10.1999 klo 18.30 - 19.30

YHDISTYKSEN KOKOUS

1. Johanna Litmanen avasi kokouksen.

2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Päiväkodin laajennus:

a) Pohdittiin, pitäisikö yrittää saksankielistä päiväkotiryhmää johonkin rakenteilla olevaan päiväkotiin (esim. Linnainmaa) tai sellaiseen, josta rakentamispäätös on jo tehty.

b) Vaihtoehtona yhteistyö Petri Peltosen kanssa ja suunnitella 0-luokkaa.

c) Myös mahdollinen vaihtoehto koulua vastapäätä rakennettava vanhustentalo.
Selvitettävä missä vaiheessa on suunnittelu- ja rakentamisaikataulu.

4. Leiritiimin toimesta koululaisille jaettiin leirikyselylomake, jossa kartoitettiin leirikoulun tarpeellisuutta ja kiinnostusta.

5. Laternenfest Keskustorilla 10.11.1999 klo 18.00 - 20.00.

6. Nina Viitanen ehdotti, että tehtäisiin www-sivuille juttu siitä, miksi eri perheet päättivät laittaa lapsensa saksankieliseen päiväkotiin/tarhaan. Pirjo Mäenpää tekisi myös Aamulehteen jutun tavallisesta suomalaisesta perheestä, jolla on lapsia saksankielisessä tarhassa sekä koulussa. Olisiko ideoita, kuka olisi tämä perhe?

7. Tampere-talon myyjäiset:
Ilmoittautuminen on keskiviikkona 10.11.99, jos suinkin saadaan sinne paikka niin menemme mukaan. Ideana olisi, että tästä tulevat rahat menisivät leirikoulu- hankkeeseen. Tarkoitus olisi, että keskiviikkona 24.11.99 klo 18.00 pidettäisiin päiväkodilla pikkujouluhenkinen askarteluilta aikuisille, jossa tarjottaisiin glögiä ja nyyttärisyötävää.

8. SIIS seuraava kokous keskiviikkona 24.11.1999 klo 18.00 päiväkodilla.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4.10.1999

Läsnä:
Jaana Kallunki
Heli Roininen
Helena Kortelainen
Katja Solla
Marja Jääskeläinen
Nina Viitanen
Jyrki Liikka
Jaana Virtanen
Juha Lintula
Merja Jutila
Johanna Litmanen
Jari Matinniemi
Paula Rauniaho

Paikka: Ravintola Laterna, Tampere

Aika: 28.9.1999 klo 18.30 - 20.00

YHDISTYKSEN KOKOUS

1. Katja Solla avasi kokouksen.

2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Koulun kuulumisia oli kertomassa 3. ja 4. luokan opettaja Paula Rauniaho. Kouluavustajaksi on saatu saksalainen Jenny, joka on musiikinopiskelija Bremenistä. Hän on n. 10 tuntia viikossa, lähinnä kuvaamataidossa, liikunnassa ja Sachkundessa. Myös kevääksi on ehkä mahdollisuus saada saksalainen kouluavustaja.

4. Leirikoulua varten muodostettiin oma ryhmänsä, joka keskittyy sen järjestämiseen ja suunnitteluun, tähän kuuluvat Katja, Johanna ja Nina sekä mahdollisesti myös muita asiasta kiinnostuneita. Eu-rahaa leirikouluun ei saada alle 14-vuotiaille Katja oli ottanut selvää asiasta, muut mahdolliset tahot, mistä rahaa voi tiedustella on esim. kuntainliitto/Eurooppalainen Tampere/ystävyyskaupungit Bremen ja Essen. Nina on yhteydessä tuttaviinsa Münchenissä, jos sieltä löytyisi mahdollista kiinnostusta. Leirikoulun paras ajankohta olisi 5. luokan keväällä tai 6. luokan syksyllä n. 1 - 2 viikkoa.

5. Oktoberfest vanhemmille 9.10.1999

6. Laternenfest Keskustorilla 10.11.1999 klo 18.00 - 20.00.
Lyhdynteko- ja lauluharjoitusilta tarhassa keskiviikkona 13.10.99 klo 18.00.

7. Tammelan koulussa perjantai-iltana 29.10.99 Halloween-juhla, jonka järjestää englanninkieliset luokat.

8. Saksalainen trubaduuri koululla torstaina 11.11.99.

9. Seuraava kokous torstaina 28. lokakuuta klo 18.30 Ravintola Villassa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6.9.1999

Läsnä:
Tarja Eskelinen
Marja Jääskeläinen
Kirsi Lehtonen
Anne Lintula
Johanna Litmanen
Jaana Niskanen
Jenni Schorpp
Katja Solla
Marja-Sinikka Tuhkanen-Mattila
Nina Viitanen
Merja Jutila

Paikka: Ravintola Villa, Tampere

Aika: 24.8.1999 klo 18.30 - 20.00

YHDISTYKSEN KOKOUS

1. Katja Solla avasi kokouksen.

2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Ahjola järjestää eskariryhmälle kielikerhon Tammelan koululla. Kerho järjestetään, mikäli ilmoittautuu 9 lasta, 2.9. mennessä ilmoittautunut 6 lasta.

4. Leirikoulu. Marja kysyy Monikalta ja Bealta mahdollisia paikkoja Saksan päästä sekä Nina lupasi olla yhteydessä tuttuihin henkilöihin Saksassa. Leirikoulun parhain ajankohta olisi 5 luokan lopussa tai 6 luokan alussa.

5. Oktoberfest vanhemmille 9.10.1999, asia kesken. Paulan mies on mahdollisesti kiinnostunut kokkailemaan juhlissa.

6. Laternenfest Keskustorilla 10.11.1999 klo 18.00 - 20.00. Merja hoitaa lupahakemuksen kaupungille. Alue Vanha Kirkko - Raatihuone - Tampereen Teatteri. Ei tarjoilua. Lyhtyjen tekoa tarhassa.

7. Tarha. Tällä hetkellä kaksi puolipäivä paikkaa vapaana. Tarhassa 15 kokopäivä paikkaa ja 10 puolipäivä paikkaa. Tarhassa on tällä hetkellä 4 eskarilaista ja ensi vuonna 14 lasta. Tarhassa aloitti 30.8. Ulrike Meile ja Anjan sijainen on Ritva Lipponen (Anja tulee takaisin marraskuun puolivälissä).

8. Vuoden 2000 alusta päivähoidon uusi johtaja Seija Petterson. Aloitteemme saksankielisen päivähoidon laajentamisesta käsitellään lautakunnassa joko 7.9 tai 29.9. Toivotaan, että asiamme saa siellä kannatusta.

9. Seuraava kokous on tiistaina 28.9.1999 klo 18.30 Ravintola Villassa.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17.05.1999

Läsnä:
Helena Kortelainen
Juha Lintula
Johanna Litmanen
Esa Pellinen (kävi)
Anja Pursiainen
Katja Solla
Nina Viitanen
Jaana Virtanen
Merja Jutila

Paikka: Ravintola Villa, Tampere

Aika: 4.5.1999 klo 18.30 - 20.30


YHDISTYKSEN KOKOUS

1. Katja Solla avasi kokouksen.

2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Keskusteltiin syksyn eskariryhmästä, missä ja miten se pitäisi järjestää
ja miten sitä pitäisi markkinoida.

4. Keskusteltiin koululaisten leirihankkeesta.

5. Päiväkodin laajentaminen?
Mitä tulee poliisiopiston tiloihin? - Pakolaiskeskus jatkaa siinä toimintaansa, mutta siihen jää saamien tietojeni mukaan myös tyhjää tilaa, johon ei ole vielä kaavailtu mitään. Steiner-koulun hankkeesta ei vielä selvyyttä.

6. Yliopiston saksankielen opiskelijoille pitäisi jotenkin saada opiskeluharjoitusjakso saksankielisen tarhan tai koulun yhteyteen.

7. Päätettiin järjestää Oktoberfest vanhemmille lokakuussa (2.10 tai 9.10). Tätä varten valittiin toimikunta, jotka huolehtivat juhlan toteutumisesta.

8. Laternenfest Keskustorilla. Tämä on mahdollista, pitää vain anoa lupa Kiinteistövirastolta. (Merja tietää).

9. Lapsi & Perhe tapahtuma Pirkkahallissa 13-14.11.1999. Tänne ehkä voitaisiin harkita esim. jotain pientä osastoa.

10. Seuraava kokous on tiistaina 25.5.1999 klo 18.30 Ravintola Villassa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vuosikokous ma 12.4.1999
Tammelan koulu, Tampere

Osallistujat:

Nina Viitanen, Seija Blom, Helena Kortelainen, Urpo Kasurinen, Jaana Niskanen, Juha Niskanen, Johanna Litmanen, Merja Jutila, Marja-Sinikka Tuhkanen-Mattila, Jukka Lahtinen, Jaana Kallunki, Kristiina Salonen, Burkhard Auffermann, Esa Pellinen, Pirkko Salminen, Heidi Murtomäki, Jaana Elfving, Maritta Kymäläinen, Jari Kymäläinen, Jaana Rajakangas, Sirpa Lindfors, Marianne Nikula, Sanna Kramer, Anne Lintula, Juha Lintula, Heli Schaffrath, Petri Peltonen, Kirsi Lehtonen, Birgit Höhn, Marja Jääskeläinen, Monika Strietzel, Seija Mäkinen, Marja Rautio, Teija Lehtinen

Käsiteltiin seuraavat asiat:

1. Hallituksen puheenjohtaja Burkhard Auffermann avasi kokouksen.

2. Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Juha Lintula, sihteeriksi Johanna Litmanen ja pöytäkirjantarkastajiksi Kristiina Salonen ja Helena Kortelainen. Päätettiin valita ääntenlaskijat vasta, kun heitä tarvitaan.

3. Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi (ilmoitus Aamulehdessä 2.4.99).

4. Hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi sääntöjen pykälässä 9 määräämät vuosikokousasiat poislukien kohta 10, koska ei ollut muita kokouskutsussa mainittuja asioita.

5. Tutustuttiin taloudenhoitaja Esa Pellisen laatimaan yhteenvetoon yhdistyksen tilitapahtumista. Puheenjohtaja Juha Lintula esitti suullisen yhteenvedon menneen toimintakauden tapahtumista. Puheenjohtaja luki yhdistyksen toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen.

6. Todettiin tilinpäätöksen olevan asianmukaisen ja myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus.

7. Hyväksyttiin hallituksen laatima toimintasuunnitelma vuodelle 1999.
Päätettiin pitää jäsenmaksu entisellään 50 mk / perhe.

8. Valittiin yksimielisesti hallituksen puheenjohtajaksi Katja Solla. Muiksi jäseniksi valittiin yksimielisesti

Merja Jutila
Helena Kortelainen
Juha Lintula
Johanna Litmanen
Esa Pellinen
Marja-Sinikka Tuhkanen-Mattila
Nina Viitanen

9. Valittiin tilintarkastajiksi Jukka Mattila ja Juha Niskanen sekä varatilintarkastajaksi Burkhard Auffermann.

10. Puheenjohtaja päätti kokouksen.


Vakuudeksi

Tampereella 12.4.1999


Juha Lintula
Puheenjohtaja

Johanna Litmanen
sihteeri

Helena Kortelainen
pöytäkirjantarkastaja

Kristiina Salonen
pöytäkirjantarkastaja


This browser is unable to view Java applets. This browser is unable to view Java applets. This browser is unable to view Java applets.
Verein Kindertagesstätte Schule


[ auf die Vorderseite ]